۱۳۸۹ تیر ۱۱, جمعه

آمارهاي من درآوردي!

خبرگزاري ايسنا به نقل سخنان رييس سازمان اقتصاد و دارايي آذربايجان غربي پرداخته كه در آن ادعا شده:"اگر يارانه‌ها هدفمند نشود، مصرف بي‌رويه اقتصاد کشور را فلج مي‌كند." اين آقاي محترم كه نمي دانم سوابق و تحصيلاتشان در چه زمينه اي است به نكاتي اشاره كرده اند كه هر مرغ پخته اي را به خنده وا مي دارد!(البته به غير ازاين نكته كه اقتصاد ايران در حال فلج شدن كامل است!):" وي ميزان مصرف انرژي‌هايي چون بنزين، گازوئيل، گاز طبيعي و برق را معادل مصرف جمعيت کل قاره اروپا‌٧٥٠ ميليون نفري عنوان کرد وگفت: طرح هدفمند کردن يارانه‌ها قبل از هرچيز بر بهينه کردن الگوي مصرف داخلي متمرکز است و پس از آن نيز تلاش خواهد شد به جاي استفاده‌٣٠ درصد جامعه ‌٣ دهک پردرآمد از‌٧٠ درصد کمک‌ها و يارانه‌هاي دولتي، عموم شهروندان، فارغ از دهک‌هاي درآمدي به طور عادلانه از اين يارانه‌ها در قالب مشوق‌هاي نقدي استفاده کنند. "(متن كامل خبر را در خبرگزاري ايسنا بخوانيد.)
آقاي غلامرضا ديزج‌نژاد در رابطه با سخنانش توضيح نداده روي چه حساب و آماري اين ادعا را مطرح كرده است. چرا توضيح داده نمي شود علت بالا بودن مصرف انرژي و يا نان و يا هر كالايي كه مسوولان ادعاي پرمصرف بودن آن را دارند، چيست؟ چرا توضيح داده نمي شود اين يارانه اي كه در اين سال ها پرداخت گرديده و هميشه منتش بر سر ملت بوده است كي و بر اساس كدام آمار كارشناسي ارائه گرديده است. يك كارگر نگون بخت كه ماهي 300 هزارتومان حقوق مي گيرد كي و كجا از اين يارانه ها برخوردار شده است؟ از طرفي اين تضاد چگونه حل مي شود كه بالاخره مصرف اقتصادي خانوارها بالاست و يا پرداخت يارانه ها؟ وقتي مي گوييم ميزان مصرف انرژي در كل قاره اروپا برابر است با ميزان مصرف ايران اسلامي،در حقيقت با زبان بي زباني گفته ايم همه اين شعارهايي كه در اين همه سال عليه مصرف زدگي غربي ها و ابتذال اقتصادي فرنگي ها مي دهيم ،همگي كشك است! اين آقايان مسوول توضيح نمي دهند ،كشورهايي كه منت صرفه جويي و واقعي بودن قيمت هايش  بر سر ملت ما است حقوق و درآمدشان چه ميزان است (براي بررسي دقيق تر اين موضوع خبري كه خبرگزاري فارس درج كرده را در اينجا بخوانيد) و نيز نرخ تورم و بيكاري شان بر اساس چه استانداردي تعيين مي شود؟ (ميزان نرخ تورم برخي از كشورها از جمله  ايران را در اينجا بخوانيد.) مسوولاني مانند آقاي غلامرضا ديزج نژاد حتا توضيح نمي دهند كه چرا روز به روز بر فربگي و چاقي نهادهاي بودجه خوار دولتي و شبه دولتي افزوده مي شود و دولت با كسري بودجه مواجه مي گردد. سال ها پيش يكي از روزنامه نگاران قديمي در بخشي از يك نامه سرگشاده به آقاي خاتمي (رييس جمهور وقت) نوشته بود: حقير به عنوان يك اقتصاد دان كه سر و كارم با همين آمارهاست ( منظور آمارهاي اقتصادي ارائه شده توسط مسوولين است)، بيش از هر كس ديگري به بي اعتباري نسبت به اين گونه آمارها اعتقاد دارم. ميان ما اقتصاددان ها معمول است كه مي گوييم:"آمار، نوع سوم دروغ گويي است."(نوع اول ، دروغگويي مثبت است.يعني حقيقت موجود را انكار كنيم، مثلا كسي دزدي كرده باشد،بگوييم نكرده است. نوع دوم، دروغگويي منفي است يعني چيزي كه نيست، بگوييم هست.فلان آقا دكتر نيست بگوييم هست و نوع سوم، آمار است كه هر واقعيتي را به كمك آن مي توان وارانه جلوه داد.)

۹ نظر:

ناشناس گفت...

واقعا ارائه چنین تحلیل های بی اساس وبااستنادبران هرچه بیشترکارگران وکارمندان را تحت فشاراقتصادی قرار دادن مایه تاسف است

محمدحسین آسایش گفت...

سلام
تمام اقتصاددان های واقعی بر بی اساس بودن این تحلیل ها که فقط برای فشارهرچه بیشترروی کارمندان وکارگران واقشارضعیف جامعه ارائه می شود وقوف دارند.

فاطیما حاتمی گفت...

اگر توی حرفایی که می زنند بررسی بشه می بینی که فقط یه مشت آمار غلط و کلی گویی وجود داره .

علی گفت...

سلام
بهتری ان شاء الله
پیامکت را دیر دیدم
http://www.fantastpic.com

Mojgan گفت...

Mehdi jan
ba matlabi jadid be roozam

کمش گفت...

نفهمیدم منظورتان چه بود؟ بالاخره با هدف‌مند کردن یارانه‌ها مخالفید یا موافق؟

Unknown گفت...

پاسخ به كمش
درود بر شما
در اينجا بيشتر قصد داشتم تا در مورد مدل آمارهايي كه مسوولين به ملت عرضه مي كنند سخن بگويم وگرنه بنده به شدت با طرح هدفمند كردن يارانه ها مخالفم.هدفمند كردن يارانه ها نه عملي است و نه كارشناسانه..

کمش گفت...

این‌که این دولت و در شرایط حاضر بتواند این طرح را اجرا کند تردیدآمیز است اما این کار مهم‌ترین ضرورت اقتصاد ماست که هر چه عقب انداخته شود تبعاتش بیشتر خواهد شد تا جایی که کل کشور با بحرانی عمیق مواجه شود.

Unknown گفت...

درود
در پاسخ به كمش
بنده اعتقاد دارم ابتدا بايد روشن ساخت اين يارانه اي كه دولت در اين سال ها مدعي است به كالاها اختصاص داده است به چه شكل و در كجا پرداخت شده و سپس درباره هدفمند كردن يارانه ها چانه بزنيم.به نظر بنده هدفمند كردن يارانه ها به هيچ وجه نه كارشناسي است و نه يك ضررورت اقتصادي.شما ابتدا بايد تكليف شركت هاي رانت خوار دولتي و شبه دولتي را مشخص كنيد كه هر سال بودجه هاي دولتي را مي بلعند و نيز كسري بودجه اي كه در اين رابطه براي دولت پديد مي آيد.يك نمونه از اين كسري بودجه اي كه دولت به آن گرفتار آمده را برايتان بازگو ميكنم.بودجه اي كه به كارگاه هاي زود بازده اختصاص يافت بعدها معلوم شد اين بودجه را از مابهتران خرج كرده اند و هيچگاه نيز به هيچ كس حساب پس نداده اند و در حقيقت هزاران ميليارد تومان به نام ملت در كيسه برخي آقايان ريخته شده است.اگر لازم شد در اين رابطه مقاله اي مفصل خواهم نوشت...

جستجو